Een dakdekker Leiden worden?

Woon je in Leiden en moet je na het vmbo of de mavo een vervolgopleiding gaan kiezen maar weet je nog niet precies wat je wilt doen. Dan willen we je het volgende vragen: zijn daken jouw passie? Dan zou je kunnen overwegen om dakdekker Leiden te worden.

Leiden

Leiden is een grote stad in de provincie Zuid-Holland en staat in de top 5 grootste steden van de provincie onder Rotterdam, Zoetermeer en Den-Haag. De stad heeft ongeveer 122000 inwoners en staat vooral bekend om de rijke geschiedenis als een van de oudste steden van Nederland. De stad was erg belangrijk in de Gouden Eeuw. De resten van de Gouden Eeuw zijn vooral nog goed terug te zien in de oude binnenstad, met alle grachten en singels.

Na de val van Antwerpen was Leiden ook een belangrijk toevluchtsoort voor de vluchtelingen uit Vlaanderen. Dit zorgde er dan ook voor dat de stad in een economische bloei kwam. Vandaag de dag staat Leiden vooral bekend als toeristen- en studentenstad. Maar ook de stad van de ontwikkelingen, de universiteit van Leiden en het academisch ziekenhuis is hier namelijk gevestigd.

Leren voor dakdekker

Hoe kun je nu dakdekker Leiden worden? Een dakdekker kun je heel eenvoudig worden door een MBO-opleiding niveau 2 of 3 af te ronden. Wanneer je dakdekker Leiden wilt worden zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je werkt de hele dag op daken, hoogtevrees is dus niet erg handig bij dit beroep. Daarnaast moet je houden van praktisch werk, je bent de hele dag met je handen bezig. Maar ook de planning en organisatie van een project rusten op de schouders van een dakdekker.

Ga jij de opleiding volgen?

Kies je ervoor om de opleiding tot dakdekker te gaan doen? Dan kun je dakdekker Leiden worden. Schrijf je in op een van de opleidingen.